Alla avsnitt
Om oss
Samarbeten
Kontakt
Välkommen till BOOA! Vi vill popularisera forskning och demokratisera kunskap. Låt oss berätta mer...

2018 föddes idén om en ny kanal för att förmedla forskning – nu är den verklighet!

Vi spelar in föreläsningar med några av Sveriges härligaste forskare i deras vardagsrum. Syftet är att alla skall få tillgång till deras kunskap – när som helst, vart som helst.

I en tid av alternativ fakta och fejknyheter hamnar forskaren allt mer i skymundan, när vi i själva verket behöver dem som mest. Vi vill vara en motvikt till denna negativa trend. 

Varje år publiceras en mängd spännande forskningsrapporter som väldigt få tar del av. Vi vill minska avståndet mellan akademin och samhället genom att paketerar samma forskning på ett mer lättillgängligt sätt.
 
Vi tror att förmedlandet av kunskap är helt avgörande för att vi gemensamt ska kunna bemöta de utmaningar som vår planet står inför när det kommer till hållbar utveckling och mänskliga rättigheter.

Vi är övertygade om att ett personligt möte i en vardaglig kontext är de bästa förutsättningarna för att ta till sig av ny kunskap.
Vilka är Vi?

BOOA drivs av ett nätverk unga filmare, grafiker och journalister baserade
i Malmö. Bakom BOOA står våra fantastiska samarbetspartners som tror på vår vision och vill se den förverkligad. 

BOOA hade inte existerat utan generösa forskare som öppnar upp sina hem och delar med sig av sig själva.
Hur allting började
Alla som studerat vid universitet har vid något tillfälle haft en föreläsaren vars entusiasm och passion kunde trollbinda en
hel föreläsningssal.
Under min tid som student hade jag förmånen att träffa ett flertal sådana personer. Det är svårt att sätta pris på hur betydelsefullt det är att en lärare kan få sina studenter engagerade – men för mig betyder det allt!

Under min utbildning blev jag således mer och mer intresserad av just forskningskommunikation. Jag tyckte mig se ett avstånd mellan akademin och samhället. På ena sidan stod forskaren som saknade både plattform och format att nå ut till en större publik. På den andra stod allmänheten med en oförmåga att nå fram till forskaren eller med en växande skepsis mot forskning i allmänhet.
Simon Folger - initiativtagare


Det har gjorts många försök att överbrygga just detta avstånd. Men i min mening saknas alltid det där som faktiskt för människor närmare varandra. Det är något som är svårt att beskriva i ord, det är nämligen mer av en känsla. Så jag började slipa på ett koncept...

Nyhetsbrev?
Bli en del av BOOA-familjen och få tips om nya spännande avsnitt
E-postadress
Tack!
Oops! något vart visst fel :/