Materialens mikroskopiska värld

Josefine Hall är doktor i materialvetenskap och det är hon som kommer vara din guide genom materialens mikroskopiska värld i denna film. Hon har spenderat år av att utforska materialens egenskaper och nu vill hon dela med sig av sin passion och yrkesvardag med dig. 

Josefine insåg tidigt i sin forskningskarriär att hon inte behövde åka särskilt långt för att utforska den yttersta utkanten av vår värld. Det som grep henne var hur vackert det mikroskopiska landskapet var. Att vistas där varje dag beskriver hon som världen bästa jobb.

”Det verkar som att vi kan titta lika djupt in i materialen som vi kan titta ut i världsrymden” 

Vår tendens att blicka ut i universum snarare än inåt blir slående i denna film. Denna insikt väcker en ny typ av filosofiska frågor: Vad finns bortom nästa krön? Och nästa? Och nästa... ? Vad vi missar är en helt fantastisk miljö som få mänskliga ögon har skådat. 

I denna föreläsning får du alltså en unik möjlighet att glimta de strukturer och den dolda verklighet som omger dig varje dag. Från ett vardagsrum i Bredsjö kastas vi ut i klippiga berglandskap, koralliknande nätverk och surrealistiska konstverk medan Josefine förklarar vad vi ser. 

Så poppa lite popcorn och låt dig krympas till en mikro-plutt för nu blir det rundvisning i materialens mikroskopiska värld!