Materialens mikroskopiska värld

Josefine minns tydligt den första gången hon fick kika ner i ett mikroskop och hur golvad hon blev av det vackra landskapet där nere. Sedan dess har hon inte kunnat slita sig och att vistas på mikronivå beskriver hon som världens bästa jobb.

Josefine Hall är doktor i materialvetenskap och det är hon som kommer vara din guide genom materialens mikroskopiska värld i denna film. Hon insåg tidigt att hon inte behövde åka särskilt långt bort för att utforska vår världs yttersta gränser. I denna film tar hon med dig till platser som få mänskliga ögon har skådat.

”Vi kan titta lika djupt in i materialen som vi kan titta ut i världsrymden” 

Vår tendens att blicka ut i universum snarare än inåt blir slående i denna film. Insikten att det går att titta lika djupt in i materialen som vi kan titta ut i världsrymden väcker samma existentiella nyfikenhet till liv: Vad finns bortom nästa krön? Och nästa? ...Och nästa?

I denna föreläsning får du alltså en unik möjlighet att glimta de strukturer och den dolda verklighet som omger dig varje dag. Från ett vardagsrum i Bredsjö kastas vi ut i klippiga berglandskap, koralliknande nätverk och surrealistiska konstverk medan Josefine förklarar vad vi ser.